Beroepsorganisaties

Voor een hoge kwaliteit van dienstverlening is regelmatig overleg nodig met experts op verschillende specifieke vakgebieden. Met name op fiscaal en juridisch vakgebied zijn er veel complexe vraagstukken. Het is van belang dat er voldoende kennis en informatie is over actuele ontwikkelingen. Daarom zijn wij aangesloten bij een aantal ondersteunende vakorganisaties en samenwerkingsverbanden. Zoals Extendum en de Raedthuys Adviesgroep. Voor meer informatie over deze organisaties kunt u terecht op een van de volgende websites:

Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants

www.nba.nl

Kamer van Koophandel

www.kvk.nl

MKB Nederland

www.mkb.nl

Raedthuys Adviesgroep

www.raedthuysadviesgroep.nl

Extendum

www.extendum.nl

Belastingdienst

www.belastingdienst.nl

Softwareleveranciers

Voor het efficiënt verzorgen van de diensten die we aan onze klanten leveren werken we met diverse boekhoudpakketten.

We maken gebruik van verschillende boekhoudpakketten (o.a. SnelStart en Minox) die door afstemming aansluiten bij de behoeftes van onze klanten. Voor startende ondernemers en kleine bedrijven is een goedkoop en eenvoudig boekhoudpakket voldoende. Voor grotere organisaties zijn er meer geavanceerde functies, uitgebreide overzichten en efficiëncymogelijkheden binnen de administratieve software een must. In overleg met de klant wordt een selectie gemaakt uit de verschillende leveranciers van softwarepakketten waarvan De Widt gebruik maakt. Als u dat wenst kunt u natuurlijk ook van uw huidige softwarepakket gebruik blijven maken.

Unit 4-Audition en Fiscaal Gemak

Voor het opstellen van jaarrekeningen maken we gebruik van de software van Unit 4-Audition, het rapportageprogramma ‘Audition’. Deze software maakt het mogelijk de (geëxporteerde) cijfers uit de boekhoudingen automatisch te importeren in de jaarrekening, zodat veel tijd wordt bespaard bij het opstellen daarvan. De diverse ingebouwde controles en het beperken van handmatige invoer staan garant voor rapporten van hoge kwaliteit.

Fiscaal Gemak wordt gebruikt voor het doen van de fiscale aangiften bij de belastingdienst.